In de pers

STARTUP CLAXE MONITORT CONCURRENTIE

Groningen, 20 september 2017 – Claxe, de eerste Europese concurrentie-monitoringtool opent per 20 september haar deuren. De tool maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in waar concurrenten mee bezig zijn. Kortom, deze zakelijke zoekmachine signaleert alles wat nieuw is. Welke diensten of producten hebben marktspelers aan hun aanbod toegevoegd? Wat zijn de trends voor het aankomende seizoen? En hoe ziet de markt er in het buitenland uit?

Nieuwe content scannen

Waar andere pakketten focussen op de online reputatie, social media of prijsmonitoring, focust Claxe zich specifiek op wat de concurrentie doet op het gebied van content. Claxe monitort de door de gebruiker opgegeven concurrenten op het gebied van nieuwe producten, merken en diensten. Dagelijks toont Claxe een overzicht van de ontwikkelingen.

Claxe persbericht screenshot

Marktbewegingen volgen

Een tool om makkelijk je concurrenten te kopiëren? “Nee, absoluut niet!” legt oprichter Henk Jan Bijmolt uit: “Met de tool ontdek je waar je concurrentie de focus heeft. Zo bepaal je nog beter je eigen koers. Door gemiddeld 6 concurrenten te volgen, krijgt men inzicht in de marktbewegingen, ontdekt men trends en krijgt men inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan. Wie het meest en minst actief is in jouw branche geeft de gebruiker ook belangrijke marktinformatie over de plannen van anderen.”

Bijmolt vertelt verder: “Door de grafische weergave zien gebruikers heel snel wat er in hun markt speelt. Binnen een paar minuten weet je hoe de markt zich ontwikkelt. Dus geen lange lijsten of ingewikkelde rapportages. Met de ingebouwde lijst-functie kun je meteen actielijsten maken.”

“Tevens wordt de tool ingezet om bij spelers in andere landen een kijkje in de keuken te krijgen. Het is bovenal voor 1001 branches geschikt, van webwinkel tot verzekeraar, van reisaanbieder tot telecomaanbieder.” , eindigt Bijmolt.

Voor wie wil testen, biedt het startende bedrijf een “niet happy binnen 30 dagen, geld terug” policy. Meer informatie is te vinden op www.claxe.nl